Més d’un centenanar de treballadors sanitaris i de recerca del Vall d’Hebron han decidit passar a l’acció després del tancament de l’escola bressol la setmana passada. Aquest divendres s’han manifestat a les portes del centre per exigir que es reobri la llar d’infants, tancada per l’Ajuntament de Barcelona perquè no tenia llicència des del 2017. A l’espai hi havia matriculats una cinquantena d’infants entre zero i tres anys fills de personal del centre.

S’obre la porta a reobrir el centre, canviant-ne la gestió

A més, segons ha pogut saber betevé, l’ICS ha posat fi a la concessió vigent des del 2013, i ara l’hospital i l’Institut Català de la Salut valoren engegar un concurs públic per licitar la gestió futura de la llar d’infants. Una fòrmula que podria garantir la viabilitat futura del centre infantil. Els responsables del centre així ho han explicat als treballadors en una trobada aquest migdia.

Les famílies demanen una solució de conciliació familiar

Tant les famílies com les treballadores de la llar d’infants denuncien que el tancament va ser sobtat i sense avís. Una versió diferent de la que ofereixen des de l’Ajuntament, que asseguren que s’havien fet nombrosos requeriments al centre perquè no tenia els permisos necessaris per exercir l’activitat, amb un últim avís al juliol. Els pares i mares lamenten que s’ha fet a l’inici de curs, fet que ha dificultat molt matricular els infants en altres centres infantils. Expliquen que la bressol era una eina indispensable per a la conciliació del personal del centre, ja que tenia horaris més amplis i adaptats als torns dels sanitaris.

Buscar solucions per escolaritzar els infants

Fonts municipals han explicat a betevé que l’Ajuntament de Barcelona també havia posat a disposició de les famílies afectades pel tancament d’aquest servei la informació referent a les 43 places vacants i sense llista d’espera que quedaven a les escoles bressol municipals. Vuit famílies han respost a l’Ajuntament i ja hi ha cinc infants que s’han pogut matricular a tres escoles bressol municipals properes, mentre que la resta han declinat l’oferta.

Aquesta llar d’infants funcionava des de feia 40 anys. Al 2013 les famílies es van constituir com a cooperativa per gestionar el centre i poder-hi matricular els infants. Llavors l’Institut Català de la Salut va signar un acord amb els pares i mares davant l’amenaça del tancament del centreL’ICS va cedir l’espai durant 15 anys, prorrogables en terminis de tres anys. A canvi, l’associació és l’encarregada de gestionar-lo.

Comparteix a: