Un professor de l’Escola Sadako, al barri dels Penitents, a Gràcia, ha estat denunciat als Mossos d’Esquadra per abusos sexuals a menors. Els fets presumptament van ocórrer fora de l’àmbit escolar i, de moment, el centre no ha rebut cap denúncia per part de cap alumne ni exalumne, si bé els Mossos investiguen els fets. Segons fonts policials, el professor té actualment 63 anys i els casos són antics, es remunten a 20 anys enrere. En aquell moment les víctimes eren menors d’edat i els presumptes abusos haurien tingut lloc a l’entorn familiar i escolar, però fora del centre.

El director de l’Escola Sadako, Jordi Musons, en declaracions a betevé, ha assegurat que estan “en xoc” i que tenen “molta feina interna a cuidar les famílies i alumnes” perquè puguin “pair la notícia”. A banda, indica que estaran “al costat de qualsevol víctima que hi pugui haver”.

La direcció s’ha posat en contacte amb exalumnes i els ha enviat un correu electrònic al qual ha tingut accés betevé. Des de l’escola aclareixen que s’han activat immediatament els protocols previstos per aquestes situacions i que s’està col·laborant amb les autoritats per ajudar en la investigació dels fets. Afirmen també que l’escola es posa de forma inequívoca al costat de qualsevol persona que hagi patit qualsevol tipus d’agressió vinculada amb aquesta notícia.

El professor va exercir de tutor a quart de primària durant anys, tot i que actualment feia de suport a diferents cursos. Des que la direcció va tenir coneixement dels fets, ja no acudeix al centre.

A disposició de les famílies

La direcció del centre també ha enviat una circular a les famílies de l’escola en què afirma que el col·lectiu professional de Sadako “ha viscut la setmana més difícil”, i han agraït el “suport i l’escalf que ha rebut”. En l’escrit expliquen que les recomanacions dels professionals se centren a mantenir la màxima normalitat i establir rutines enfocades a un final de curs “amb el màxim bon humor i alegria possibles”, tot i que estan “molt atents a les vivències individuals de cada infant i a les seves necessitats”. En els propers dies, l’equip docent es reunirà amb l’equip Emma del Vall d’Hebron per “millorar les intervencions i canalitzar possibles derivacions o suports per a alumnes que ho necessitin”.

Finalment, a l’escrit afirmen que “aquests dies la rumorologia és una mala companyia”. Asseguren que ja començaven a “córrer noms de persones o cursos que haurien estat víctimes potencials”. El centre aclareix: “Hem d’estar preparats per a aquesta possibilitat, però és indispensable garantir l’anonimat i donar espai i temps per a qualsevol persona que pugui haver estat víctima d’una agressió”. Per això es posen a disposició de tothom i fer l'”acompanyament que calgui”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a