muntanyista mort Osca

(ACN) Un excursionista de 48 anys i veí de Barcelona ha mort en ser atrapat per un despreniment de pedres diumenge a Bielsa (Osca), en un punt conegut com l’embut de Pineta. L’altre excursionista que anava amb ell, de la mateixa edat i també de Barcelona, ha resultat ferit greu i ha estat traslladat a l’Hospital San Jorge d’Osca.

Segons informa la Guàrdia Civil, cap a les 16 h van rebre l’avís a través del 112 d’un accident a 2.350 metres, en què un muntanyenc havia quedat inconscient i un altre, ferit greu. El cos policial va activar el Grup de Rescat (GREIM), la Unitat Aèria i un metge del 061. Un cop localitzats, van decidir arribar-hi a peu pel fort vent i el metge va certificar “in situ” la mort d’un dels alpinistes.

El segon home va ser estabilitzat i traslladat a peu fins a una zona segura, des d’on va ser evacuat en helicòpter a l’hospital, segons informa la Guàrdia Civil aquest dilluns en un comunicat.

El cos ja s’ha recuperat

L’equip de rescat no va poder continuar amb les tasques de recuperació del cos de l’excursionista mort a causa del fort vent, i les han reprès aquest dilluns a primera hora del matí. Hi han participat la Unitat Aèria d’Osca i el GREIM Boltanya, que han evacuat el cos a l’helisuperfície d’aquest municipi, on un cotxe fúnebre l’ha traslladat a l’hospital provincial d’Osca.