Oracions. Silencis. I, per acabar, el sermó de l'imam, en què es recalquen el valors de la pau i de la germanor. És la pregària conjunta de l'Id al-Fitr, la festa de l'esmorzar, que posa el punt final als trenta dies de dejuni del ramadà. MOHAMMED HALHUN, portaveu del Consell Islàmic de Catalunya "Aquesta festa és el guany de tot un mes de sacrifici, mitjançant felicitacions." El fet que el ramadà hagi caigut a l'agost ha permès que molts musulmants puguin avui celebrar aquesta festa estant de vacances. L'altra cara de la moneda, però, és que el dejuni ha estat més dur per les altes temperatures. De totes maneres, els creients l'han passat amb la mateixa convicció de cada any. AISHA MAHAMSANI "Es bueno porque sabes como viven los pobres y porque limpias tu cuerpo." Tot això, però, avui queda enrere. Un cop finalitza la pregrària, els assistents marxen ràpid cap a casa, on els espera una gran festa que durarà tot el dia. A més del final del ramadà, la festa d'avui marca quan es farà l'altra gran celebració de la religió musulmana, la festa del sacrifici. Serà concretament d'aquí a dos mesos i deu dies, el 6 de novembre.

Modificació legislativa dels espais de culte

La festa de final del ramadà arriba en plena polèmica per la decisió del govern de modificar la Llei de centres de culte, que probablement s’aprovarà el mes que ve. L’executiu d’Artur Mas vol eliminar, entre d’altres, l’obligació que els ajuntaments reservin sòl per construir-hi centres religiosos.

El Consell Islàmic de Catalunya, que ja hi ha presentat un recurs, creu que l’avantprojecte trenca el consens que hi havia fins ara. “Si volem que la gent expressi la religió amb llibertat, la reserva de sòl seria el més òptim”, ha argumentat Mohammed Halhul, portaveu de la institució islàmica.