L’Eixample i el Poblenou són les zones de la ciutat on es registren índexs de contaminació en l’aire més elevats

. Els segueixen Gràcia, la Vall d’Hebron i Palau Reial. És per això que Antoni Poveda, el vicepresident de Mobilitat i Transport, ha enviat a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació i l’activació de les mesures previstes en el protocol i de conscienciació als habitants per aconseguir reduir la contaminació. Realitzar trajectes a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic o el cotxe compartit són algunes d’aquestes recomanacions. També recorda la mesura de la zona de baixes emissions en episodis de contaminació per NO2, en vigor des de l’1 de desembre, que estableix que no podran circular aquells vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT dins de la BZE a les rondes de Barcelona.

Aquesta situació és el resultat de dos factors: l’arribada de pols de l’Àfrica a causa d’una borrasca de vent del sud i la contaminació atmosfèrica de la ciutat de Barcelona.

La contaminació per partícules en l’aire va arribar la setmana passada, el 15 d’abril, quan els índexs de partícules en suspensió a l’atmosfera (PM10) ja eren elevats, segons les mesures que realitza la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Qualitat de l’Aire (XVPCA). Els vents del sud que impulsaven la pols del nord d’Àfrica i l’estabilitat atmosfèrica no afavoreixen gens la dispersió de contaminants a casa nostra i la previsió meteorològica ja apuntava cap al mapa atmosfèric actual.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a