MIGUEL ÁNGEL GIMENO director de l'Oficina Antifrau de Catalunya "No estic avui en condicions de presentar un pla estratègic. Ara en aquest moment. Però sí puc dir que no hi ha integritat sense transparència. Dins els límits legals i amb el respecte que s'ha de garantir la intimitat de les persones, cal deixar molt clar l'exercici del dret a saber, que es dóna amb això un gran pas contra la corrupció. Per aconseguir que la corrupció de l'administració siguin fets aïllats o esporàdics, els nostres esforços no han de perdre de vista les actuacions de prevenció. L'administració pública i el personal solament poden treballar per l'interès general.

Miguel Ángel Gimeno, que va ser president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2010 al 2015, ha pres possessió del càrrec aquest matí en un acte institucional encapçalat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller de Justícia, Carles Bundó, entre d’altres. El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya ha afirmat que l’Administració pública “només pot treballar per l’interès general i això només s’aconsegueix amb actuacions  imparcials”. Gimeno també ha afirmat que “no hi ha integritat sense transparència” i que el seu objectiu “no és fer una OAC millor, sinó aconseguir el millor de l’oficina per a la nostra societat”.

L’acte l’ha tancat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha recordat que aquest nou nomenament es deu a la destitució del director anterior, Daniel de Alfonso, per les converses que va mantenir amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. Segons Forcadell, el contingut d’aquestes converses va fer “perdre la confiança dels ciutadans i dels representants polítics envers l’exdirector De Alfonso, però també envers l’Oficina Antifrau”. En aquest sentit, Forcadell ha dit a Gimeno que té “una responsabilitat, que és recuperar la confiança cap a l’OAC”.