JORDI CAPELLA, vocal de l'Associació de Pessebristes de Barcelona "Hola, bon dia! Sóc Jordi Capella de León i sóc vocal de l'Associació de Pessebristes de Barcelona. Es va fundar el 1863, encara que ve de més antic. És la més antiga d'Europa i podem dir del món, perquè no tenim constància de cap més associació pessebrista d'aquesta antiguetat. Un soci nostre, Antoni Moliner, l'any 1912 va idear treballar amb guix d'una manera casual. Estava fent un pessebre, no tenia més material, allà feien unes obres i va demanar guix als paletes... i ha arribat a agradar tant a tot el món que a tot arreu se li diu 'Escola Barcelona'. El diorama és una escena bíblica del pessebre. Amb un fons que fem s'ha de treballar molt la prespectiva. També és transportable, ens permet portar-ho a llocs, que a vegades ens el demanen d'associacions. La col·lecció més important és la de figures. En tenim des de 1.700 de grans escultors. El que fem és que cada any tenim una petita vitrina de cara al públic i l'anem renovant amb figures especials".

L’Associació de Pessebristes de Barcelona

va néixer fa més de 100 anys, segons els estatuts redactats per una comissió presidida per Salvador Bordas. És la més antiga d’Europa i potser també del món perquè no se’n té constància de cap altra anterior.

Durant la seva història, l’associació ha tingut membres il·lustres. Un d’ells va crear una tècnica de construcció de pessebres en guix que es coneix amb el nom d’Escola Barcelona.