XAVIER PEGENAUTE, president de l'AV del Poblenou "D'alguna manera el que busquem és això, que hi hagi una relació entre la gent d'aquí i la gent de fora. I indubtablement també tenen unes necessitats que des de l'administració es cobreixen molt poc. L'acció que fa Apropem-nos, pensem que per fer la mateixa feina que fa des de l'administració potser faria falta deu vegades més gent de la que nosaltres aportem."

Els membres de la xarxa asseguren que, tot i tenir signat el conveni, l’administració catalana no els ha pagat una part del 2010 i tota la subvenció corresponent al 2011. A més, expliquen que tampoc no és clar que les ajudes econòmiques es renovin el 2012. La protesta de la xarxa ha rebut el suport de l’associació de Veïns del Poblenou.

Apropem-nos està formada per una xarxa d’entitats del Poblenou, i ofereix serveis com l’assessorament jurídic i laboral, o classes de català i castellà per a nouvinguts. Actualment hi col·laboren una cinquantena de voluntaris, coordinats per tres professionals que treballen exclusivament en el projecte.