De conills, peixos i ocells, a dolços. Coques de Barcelona és la primera de les parades d'ocellaires a transformar-se. Pastisseries Safont se'n farà càrrec per vendre tot tipus de dolços. Alguns, com la coca de Barcelona o el roc de Gaudí, esperen que es converteixin en productes emblemàtics de la ciutat. 150 anys després de l'obertura d'aquesta parada de la Rambla, en Francesc, el propietari de la llicència, ha hagut d'adaptar-se a la normativa. Per a en Francesc és un canvi difícil. FRANCESC MOLINA, propietari de la llicència "Va començar el meu pare com a criador d'ocells i, és clar, tots aquests records et venen perquè són records de la infància". Però la inauguració d'avui és només l'inici d'un procés que, per a molts, canviarà l'aspecte d'aquest tros de la Rambla. De les 11 parades d'ocellaires que hi ha hagut sempre a La Rambla n'hi ha algunes que ja han tancat. D'altres ho faran durant els propers dies i la resta s'esperaran a l'octubre, moment en què acaba el termini donat per l'Ajuntament. Us ho ha explicat des de la Rambla Guillem Martínez.

Les parades d’ocells de la Rambla no complien la Llei de protecció d’animals i feia temps que s’estava pendent d’una solució. Al novembre, els ocellaires i l’Ajuntament van arribar a un acord per reconvertir aquestes parades en establiments especialitzats en altres tipus de productes. Alguns vendran artesania o articles de regal i d’altres, gelats. Inicialment, també estava previst que hi hagués una gran parada d’ocells que complís amb la normativa. Finalment, però, el propietari va considerar que no era viable.