Els veïns i comerciants de la plaça de Frederic Soler, els preocupa l'estat en què es troba aquest espai. Des de fa uns mesos, uns sense sostre s'hi han instal·lat i hi dormen i fan les seves necessitats i això està degradant la imatge de la plaça. Uns dels col·lectius més afectats per la seva presència són els venedors del mercat de Sant Gervasi perquè ocupen i embruten els voltants de les seves instal·lacions. VICTORIA FAJARDO, presidenta del mercat de Sant Gervasi "De cara al mercat a més al matí, quan puges no pots entrar perquè es fan les seves necessitats aquí a la porta. Vull dir, nosaltres la porta del magatzem, per baixar a baix no la podem obrir perquè està plena de pipís, cada dia. I això és diari. Si no es fa res no es pot aguantar. Clar, la gent es queixa, és normal, la gent i nosaltres." JAUME TUTOSAUS, veí "Una borratxera contínua, també és llastimós i veure que hi ha bancs que estan ocupats per una persona que està estirada al llarg hores i hores és molt llastimós, fa molt mas efecte Per intentar evitar aquesta situació que ja fa temps que dura, els veïns han començat a actuar. ASUNCIÓN PUIG, veïna "Des del principi el que hem fet ha sigut posar-nos en contacte amb serveis socials però aquesta gent rebutja l'ajuda dels serveis socials i ara hem anat al ple, al districte i el que estem demanant és que si us plau es faci una sèrie de millores a la plaça per evitar aquesta situació d'incivisme i insalubritat." ALFREDO ORTEGA, veí "Incluso algún pequeño retoque en el mobiliario urbano como eso de convertir los bancos, en vez de con capacidad para varias personas simultáneamente, hacerlos individuales, pues evitaría que la gente durmiera en el banco y tuviera el banco como su casa, pràcticamente privada." A més d'aquesta millora, també es demana que s'augmenti la il·luminació de la plaça i que se'n podin els arbres. I el que és més important pels veïns, que es netegi amb més freqüència.

El problema va començar fa vuit mesos quan va arribar a la plaça el primer sense sostre. Ara, ja hi dormen cinc persones i això no agrada els veïns perquè diuen que embruten els espais comuns.

Els veïns reclamen a l’Ajuntament que actui per buscar una solució. Entre d’altres propostes, volen canvis en el mobiliari urbà que dificultin l’estada dels sense sostre. També reclamen que s’augmenti la il·luminació a la plaça i més neteja.