Molta fruita, verdura i poca carn. És la premisa que cal tenir present per prevenir algunes malalties amb tractaments poc eficaços com el càncer d'estómac. L'Institut Català d'Oncologia ha coordinat l'estudi més ampli que s'ha fet a Europa per mostrar que la dieta mediterrània disminueix el risc de tenir aquesta malaltia. GENEVIEVE BUCKCLAND, investigadora "Los diferentes tipos de cáncer, tipos de riesgo distintos, necesario mirar por separado." Han investigat durant nou anys l'alimentació de més de 500.00 persones i els resultats són clars. Tots aquells amb major adherència a la dieta mediterrània redueixen una tercera part les possibilitats de tenir càncer gàstric. Són aliments que per separat tenen un efecte moderat, però la unió fa la foça i combinant-los tots es pot incrementar la protecció del nostre cos en un 5%. GENEVIEVE BUCKCLAND, investigadora "Un patrón completo y equilibrado, fibras, grasas, efectos sobre enfermedades cardiovasuclares." A més, l'estudi també ha detectat que un altre factor relacionat amb aquest tipus càncer, el segon més mortífer del món, és el tabac.