Tot i així el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha demanat aturar l’alarmisme parador del maletí groc, ja que es tracta, assegura, d’un material que es troba encapsulat. Jané ha afirmat que perquè algú pugui rebre un efecte radioactiu és necessari que es manipuli directament, de manera que “no es tracta que si algú dona un cop a la maleta li pugui passar quelcom” o que “només obrint-la pugui passar-li quelcom”.
En aquest mateix sentit s’hi ha pronunciat el cap de servei de coordinació d’activitats radiològiques, Enric Batalla, que ha assegurat que “si qualsevol de nosaltres es passés un mes sencer, les 24 hores, al costat del maletí, rebria uns índexs de radiació molt baixos, allunyats dela màxims aconsellats per les autoritats”.
En aquest sentit, segons el Consell de Seguretat Nuclear, el material que conté el maletí és de “de baixa activitat” i és “improbable que sigui perillosa per a les persones” mentre el material es mantingui íntegre i tancat.
#ProteccióCivil Aspecte del maletí sostret a Santa Coloma de Gramenet amb material radiològic https://t.co/hruqmX6HhN pic.twitter.com/g0vMpdnxSJ
— EmergènciesCatalunya (@emergenciescat) 8 de febrer de 2017