Roben un maletí groc amb material radioactiu

Protecció Civil alerta que és perillós manipular-ne el contingut i ha posat en prealerta el Pla RADCAT

El robatori s'ha produït aquest dimecres a la tarda, en una furgoneta que es trobava a la carretera de la Font de l'Alzina, a Santa Coloma de Gramenet. Se n'ha sostret un maletí groc amb un equip que serveix per mesurar la densitat i humitat del terreny. Es tracta d'un material que conté fonts radioactives que no són perilloses mentre no es manipuli l'equipament. El risc és que s'intenti manejar o destruir sense tenir-ne els coneixements necessaris.

En concret, el material robat és un maletí Troxler 3440. A l'interior hi ha un equip, també de color groc, amb una nansa metàl·lica a la part superior. Al costat hi ha un teclat numèric i una pantalla de vidre amb un tub metàl·lic. És en aquest tub on es troben els elements radioactius de l'aparell, que està senyalitzat com a tal. Tenint-ne en compte els riscos, des de Protecció Civil fan una crida, tant als responsables del robatori com a qualsevol altra persona que detecti un objecte que encaixi amb la descripció, a trucar al 112.

L'empresa propietària del maletí ja ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra per tal que investiguin els fets. Per la seva banda, Protecció Civil també ha n'ha donat avís al municipi i s'ha posat en contacte amb el Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives i el Consell de Seguretat Nuclear.