Horta-Guinardó vol deixar de ser vist com un districte de muntanya i costerut. Per això vol aplanar el terreny perquè els turistes que visiten la ciutat també s'hi apropin. Ho farà amb un pla de promoció econòmica i turística per consolidar zones amb alt potencial turístic. És el cas de l'antic Hospital de Sant Pau, on es volen fer noves visites guiades a les obres, una nova senyalització per a visitants al Parc del Laberint d'Horta o crear rutes pels safareigs del carrer d'Aiguafreda i altres vies del nucli antic. Tot amb l'objectiu que dels 107 euros que de mitjana es calcula que els turistes deixen a la ciutat cada dia, una part reverteixi al districte. FRANCINA VILA, regidora d'Horta-Guinardó "Busquem aquell visitant, aquell turista, aquella família, aquella gent de Barcelona que busca una alternativa a unes activitats que fins ara li oferia la ciutat. Per tant, creiem més que hem de fer una aposta més per la qualitat que no pas per la quantitat." Horta-Guinardó preveu destinar aquest mandat una primera partida de 10 milions d'euros per a la rehabilitació, entre d'altres, del Palau del Marquès d'Alfarràs, la segona fase de museïtzació de les bateries antiaèries del turó de la Rovira i millorar els accessos al Parc dels Tres Turons.

L’anunci per implulsar el turisme al districte d’Horta-Guinardó l’han fet la regidora Francina Vila i la segona tinenta d’alcalde i responsable d’Economia, Sònia Recasens. L’objectiu del districte és el de reivindicar el seu patrimoni cultural i potenciar els espais que puguin ser més turístics. Alguns dels espais que es potenciaran són el Parc del Laberint, els antiaeris del turó de la Rovira, l’Hospital de Sant Pau i el Parc dels Tres Turons, que segons Vila seria el més prioritari pel seu alt potencial turístic.

El pla que impulsa el districte suposarà una inversió d’uns 10 milions d’euros, tot i que no se n’ha concretat el calendari.