(ACN) El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts la fi de la mascareta a centres sanitaris, residències i farmàcies, els únics àmbits on encara es manté com a obligatòria, segons han confirmat a l’ACN fonts del Ministeri de Sanitat. Un cop rebi el vistiplau de l’equip ministerial de Pedro Sánchez, la norma entrarà en vigor quan sigui publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), probablement dimecres o dijous. Des d’aquell moment, la mesura de protecció més popular de la pandèmia de la covid passarà de ser obligatòria a ser recomanada.

La mesura es va aprovar el 23 de juny

El 23 de juny, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van aprovar la mesura en el marc del Consell Interterritorial de Salut. La decisió va arribar quatre mesos i mig més tard de l’eliminació de l’altra excepció mantinguda en caure l’obligatorietat de la mascareta a interiors, l’abril del 2022.

La demora entre el vistiplau del Consell Interterritorial i la decisió que “a priori” es prendrà aquest dimarts ha generat, entre d’altres, les queixes del govern de la Generalitat, que el 27 de juny va lamentar que es “maregés” la gent amb la mascareta.