L’operació antiterrorista a Catalunya continua oberta, sobretot després de les detencions d’ahir a Camprodon. Es tracta de dos etarres que dissabte haurien fugit de Guipúscoa cap a França, després de la detenció d’Ibai Baobide. Però no anaven sols: dos etarres més van aconseguir escapar i encara no han estat localitzats. Es desconeix si continuen a Catalunya o han aconseguit sortir del país.

Els arrestats han declarat aquesta tarda a l’Audiència Nacional. Les detencions d’aquesta setmana avalarien la tesi d’alguns experts sobre la inexperiència i mala organització amb què opera ETA darrerament. Els dos detinguts ahir fins i tot tenien una pàgina a la xarxa social de Facebook, en què figuraven les seves activitats quotidianes i també el seu cercle d’amistats.

L’estratègia d’ETA
El ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que aquesta tarda s’ha reunit a Portugal amb el seu homòleg, Rui Pereira, ha explicat també que ETA està intentant diversificar la logística que té, perquè a França cada vegada es troben amb més dificultats. Fins ara, preparaven les bombes en aquest país per fer-les explotar en territori espanyol. Sembla que ara començarien a intentar fer el mateix, però amb base a Portugal. Prova d’això són els 1.500 quilos d’explosius que es van trobar amagats en una casa d’Óbidos, a uns 125 quilòmetres de Lisboa.