Un bloc de 140 nínxols del cementiri de Montjuïc s’ha ensorrat parcialment per causes que encara s’investiguen. L’incident, que es va produir el divendres entre les 7 i les 7.30 h, ha comportat que algunes restes òssies hagin quedat al descobert i s’hagin barrejat. El consistori ja s’ha posat en contacte amb els familiars dels enterrats a la zona afectada.

Els tècnics del cementiri encara treballen per recuperar les despulles humanes, una tasca que qualifiquen de “molt delicada” i s’espera que es puguin acabar a mitjan de la propera setmana. Els responsables del cementiri, amb el suport de dos psicòlegs, s’han posat en contacte amb els familiars dels morts enterrats a la zona. 

El director de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmanya, ha explicat a betevé que no creuen que la situació es torni a repetir. Tot i això, ha reconegut que el cementiri és molt antic – data del 1893-. Per la seva banda, el consistori ha recordat que s’està duent a terme una rehabilitació dels cementiris de la ciutat des del 2012 i que ja ha invertit 12,5 milions d’euros.