En un comunicat, el sindicat lamenta que la inversió en educació representi el 2,05 % del PIB català, “lluny del 6 % del PIB que marca la LEC i que tenen països del nostre entorn com Finlàndia, amb el 7,2 %”. En el mateix sentit, el portaveu nacional de la USTEC-STEs, Ramon Font, ha assegurat que farien falta 11.850 professors més per “estar com abans de la crisi”, tenint en compte les retallades i l’increment de 82.000 alumnes que s’ha registrat durant els últims sis cursos. Font ha lamentat que “l’educació no és una prioritat ara per a la nostra societat i això és una situació que s’ha de revertir”.

D’aquests 11.850 professors, segons el portaveu, 2.900 serien de primària, amb 23 hores  lectives; 3.150 de secundària amb 18 hores lectives; 100 d’adults;  500 de secundària per a coordinacions; 750 a primària per a suport i  coordinacions; 4.100 que es van perdre amb la sisena hora, i 350 per  cobrir la reducció de dues hores lectives a majors de 55 anys.

USTEC ha recordat, a més, que la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, s’havia compromès abans de l’estiu a 540 dotacions més per a l’escola inclusiva i de màxima complexitat i 800 més per l’increment de matrícula de secundària. “Finalment, però, l’increment s’ha quedat en els 798 que reclamava l’augment de matrícula de secundària“, lamenten en el comunicat.

El portaveu del sindicat ha posat l’èmfasi, també, en l’increment d’hores lectives del professorat. Segons Ramon Font, en cap cas això no compensa les retallades que s’han fet en els cursos anteriors. Alhora que ha assegurat que “en incrementar el nombre d’hores lectives, també es perd qualitat i l’atenció que es pot donar a cada alumne és menor“.

Per tot plegat, USTEC-STEs ha fet “una crida a la mobilització“. Aquest dilluns, alguns centres ja han dut a terme algunes accions promogudes per l’Assemblea Groga. Dimarts 20 de setembre s’ha convocat una manifestació, a les 18 h, a la plaça de Sant Jaume. I ja han anticipat que “durant el curs, hi haurà altres mobilitzacions”.

Normalitat, segons el Consorci d’Educació

El curs escolar 2016-2017 ha començat “amb total normalitat als 428 centres de Barcelona“, segons ha manifestat a través d’un comunicat el Consorci d’Educació de la ciutat. En total, hi ha 306.811 alumnes, que representen el 19,5% de tot Catalunya. Això suposa un augment de 3.054 estudiants respecte del curs anterior.

De les 47 obres de millora que s’han dut a terme durant l’estiu als diferents centres educatius, 13 han estat de gran envergadura, segons el Consorci. “Algunes d’elles s’estan executant amb total compatibilitat amb l’activitat docent del centre“, s’assegura en la nota.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a