“Omar Sahrauí” va ser conduït divendres per via terrestre fins a Nouakchott, sota la custòdia de policies dels dos països. El nom de Sid’Ahmed, detingut fa diverses setmanes a Mali, hauria estat esmentat en els interrogatoris a altres presumptes implicats en el segrest, que el van esmentar com el proveïdor dels vehicles que es van utilitzar en l’acció del segrest. Les autoritats mauritanes sospiten que l’extradit és un dels principals responsables de la logística d’Al-Qaida al Magreb Islàmic en aquest país.

Crides a la prudència
No se sap què pot voler dir aquesta detenció i extradició, però es pensa que l’alliberament podria ser ja a prop. Davant d’aquestes notícies no confirmades, tant el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Carles Martí, com el mateix president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, han fet crides a la prudència. Martí insisteix que “els fets són excepcionals i la situació és imprevisible”. Zapatero assegura que no hi ha novetats i aposta per mantenir la màxima discreció “perquè les coses surtin bé”.

Tot i així, el cap de setmana passat, fonts del govern de Mali confirmaven que s’estava ja en la fase final de la negociació. L’executiu espanyol, amb la intermediació de les autoritats de Mali, hauria arribat a un acord per pagar cinc milions de dòlars al grup d’Al-Qaida al Magreb a canvi de l’alliberament dels cooperants catalans. De fet, des de Barcelona Acció Solidària esperen que la d’aquest dimecres pugui ser l’última concentració que hagin de fer en suport dels seus companys segrestats.