A partir d'aquest dilluns aquesta serà la companya de feina de la Laura Arias. La moto la portarà allà on sigui la notícia, principalment, de mobilitat. Sobre dues rodes farà les cròniques d'informació viària. Aquest mitjà de transport també servirà per aconseguir els reptes que es marca la redactora cada dia, com el que tenia encarregat avui, creuar la ciutat de punta a punta per les rondes i la Gran Via en un sol matí. Aquesta informació de servei es complementa amb la resta de contingut d''El matí de Barcelona': connexions en directe, entrevistes i seccions diàries. Un programa radiofònic que engega a dos quarts de set matí i que, al cap d'una hora, també s'emet a la televisió en format multipantalla. I de magazín a magazín, la cita següent és a dos quarts de sis de la tarda. "Bona tarda des de BTV ràdio. A 'La tarda de Barcelona' ja tenim a punt la nostra taula de redacció". La Núria Ferré condueix aquest programa que combina informació i entreteniment i pel qual passen moltes veus. "Un dels punts forts de 'La tarda de Barcelona' és la quantitat de persones que passen per BTV cada tarda per parlar-nos de la ciutat i la quantitat de gèneres que toquem. És a dir, en dues hores, tant podem fer una entrevista molt seriosa com passar a gèneres d'entreteniment." L'educació, l'habitatge, el talent, la ciència i la cultura són alguns dels temes que també es tracten en aquests micròfons. Tampoc no s'obliden de trepitjar carrer. La Clara Aliaguilla és el punt de contacte amb l'exterior. Porta un telèfon mòbil, que, a través d'una aplicació i amb xarxa 4G, emet en temps real les connexions a peu de carrer. El fil radiofònic continua amb 'BTV esports', a partir de dos quarts de vuit. David Bertran dirigeix uns esports explicats amb entreteniment, tertúlies fetes amb aficionats i, sobretot, sense perdre el toc barceloní.

Començar el dia connectat a l’actualitat

L’equip de redacció d'”El matí de Barcelona” ha incorporat una motocicleta per cobrir les notícies de mobilitat que sorgeixin de 6.30 a 9 h a la Ciutat Comtal. La redactora Laura Arias es desplaçarà allà on calgui amb aquest mitjà de transport per explicar “in situ” i en directe la informació viària. També s’encarregarà de complir un repte cada dia com, per exemple, travessar la ciutat per tres punts diferents durant un matí. Però aquesta secció també involucra ciutadans com el cas del repte de la setmana passada, que va consistir a acompanyar una persona cega al metro per comprovar-hi l’accessibilitat.

Aquesta novetat, que s’implementa just la setmana que fa dos anys de la primera emissió de BTV ràdio, es complementa amb la resta de contingut d’aquest magazín conduït per Sergi Cebrián. Hi tenen cabuda les connexions en directe, les entrevistes i cinc seccions diferents, una per a cada dia de la setmana. Tot plegat amb l’objectiu de seguir minut a minut el que està passant a aquella hora a la ciutat: des del més micro a les grans notícies. A partir de les 7.30 h, el programa també s’emet a la televisió amb un format multipantalla i es veu en directe l’estat del trànsit i com es va fent de dia des de les càmeres de Collserola i Montjuïc.

I a la tarda… una gran varietat de registres i convidats

L’oferta de BTV ràdio també s’ha fet més rica amb l’estrena de “La tarda de Barcelona”, amb Núria Ferré, que s’emet de 17.30  a 19.30 h. El format barreja informació i entreteniment. El magazín comença amb una taula de redacció en la qual participen l’equip del programa i companys dels informatius de BTV i de ‘BTV esports’. Comenten l’actualitat de Barcelona de forma distesa i entrevisten experts i protagonistes del dia. El programa trepitja el carrer amb la Clara Aliaguilla, que és a la unitat mòbil. Aquest és el punt de contacte amb l’exterior per prendre el pols a la ciutat i escoltar els veïns.

Un altre dels punts forts són les seccions setmanals. Dins l’àmbit gastronòmic destaquen ‘Un dia, un vi’, sobre vins i bodegues dels barris de Barcelona; ‘Golafre’, per descobrir bars i restaurants i les seves especialitats, o ‘La ruta del bon pa’, amb els millors forners artesans de la ciutat. La Maya Castanyer condueix una secció sobre els millors talents de la ciutat, anomenada ‘Cocos de Barcelona’. El programa també recorre la petjada de la ciència barcelonina i tracta l’educació amb les escoles i els instituts per conèixer els projectes educatius.

Tot plegat s’amenitza amb humor. Com a mostra hi ha una secció d’improvisació a càrrec de la companyia de teatre ImproAcatomba, que posa a prova la capacitat i rapidesa d’improvisar, un art espontani molt utilitzat al món radiofònic.

‘BTV esports’ dóna veu als aficionats

El fil radiofònic del dia continua amb ‘BTV esports’, a partir de dos quarts de vuit. David Bertran dirigeix uns esports explicats amb entreteniment, tertúlies fetes amb aficionats i, sobretot, sense perdre el toc barceloní del contingut. Les seccions que inclou el programa tracten diferents esports cada dia i es completen amb entrevistes en directe.

Comparteix a: