Dinder Club —el Tinder per a persones amb discapacitat intel·lectual— ja és una realitat. Sota el lema “Ja era hora”, els seus creadors han anunciat aquest divendres que l’app de cites i plans d’oci ja està en funcionament. És la primera aplicació a tot el món que està destinada a persones d’aquest col·lectiu i surt al mercat pocs dies abans del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre.

Un entorn segur per als usuaris

Els desenvolupadors de l’aplicació han trigat tres anys a tenir-la a punt. Segons han explicat, el principal repte abans de donar-la per enllestida ha estat que l’app assegurés entorns segurs per als seus usuaris, un aspecte clau, han dit, per a un col·lectiu amb “un elevat risc de patir abusos en altres aplicacions i entorns no segurs”.

Per aquest motiu, només poden accedir a Dinder Club persones que estiguin afiliades a una entitat social. El registre per entrar a l’app es fa a través de l’entitat i també es fan tests per conèixer el perfil de l’usuari i els seus coneixements sexoafectius, de manera que sempre es creïn entorns segurs en què els usuaris es relacionin.

Dues funcionalitats: cites i plans d’oci

L’aplicació ofereix als usuaris dos tipus de funcions. D’una banda, a la pestanya de cites poden buscar altres perfils amb qui fer “match” per trobar-se en una cita. L’algoritme busca perfils afins a l’usuari i ofereix l’opció de connectar per seguir-se coneixent.

Però no tot són les relacions sentimentals. Per això, a banda de les cites, l’app també ofereix l’opció d’unir-se a tot tipus de plans. Des de d’anar al cinema, fins a jugar a bitlles o anar a veure un partit de futbol. Les persones cerquen les opcions disponibles a la pestanya de plans, trien quina els ve de gust i s’hi inscriuen. No hi ha requisits i tots els usuaris poden participar-hi lliurement. A tots els plans hi ha una figura de dinamitzador que posa Dinder, per donar suport al grup i a l’activitat.

Es pot fer servir a Barcelona i l’àrea metropolitana

Actualment, l’aplicació encara es troba en una primera fase i únicament està disponible a Barcelona i l’àrea metropolitana. No obstant això, l’objectiu dels desenvolupadors de l’app i de les entitats que hi han participat (Dincat Federació, Fundació Aura, Fundació Catalana Síndrome de Down i acidH) és créixer i ampliar fronteres. Els seus creadors calculen que, només a Catalunya, hi ha 27.000 usuaris que podrien fer-la servir.

L’app té per objectiu crear una xarxa de persones amb discapacitat intel·lectual en què els usuaris puguin gaudir del lleure i socialitzar. En la presentació d’aquest divendres hi ha assistit el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que ha destacat el valor d’aquesta iniciativa perquè, assegura, la socialització és un dret que “no està ni de bon tros garantit” a dia d’avui.