Els ve de gust una amanida d'espàrecs blancs de Navarra amb maionesa d'alfàbrega per començar? De segon una terrina de xai amb trinxat de patata eivissenca? I per acabar un tiramisú a la catalana amb aire de xocolata? Aquesta és la proposta de tot un estrella Michelin, el Saüc, per la Barcelona Restaurant Week. Menús a 25 euros que, en el cas del Saüc, ens podria acabar sortint per uns 50. XAVIER FRANCO, cap de cuina del restaurant "Saüc" Ens va semblar que podia ser divertit, interessant i una manera que d'altra gent, que potser no entraria al Saüc, també pogués venir. I que d'una manera o l'altre potser un dia tornin, això si amb preus diferents. Però que també es pot menjar molt bé amb un preu ajustat." La primera convocatòria del Barcelona Restaurant Week aplega 33 restaurants de la ciutat, entre ells alguns tan reconeguts i estelars com el Lluçanés, al mercat de la Barceloneta, o el restaurant Hoffman. La crisi ha castigat durament la cuina d'autor encara que molts ja fa anys que aposten per els menús accessibles. ORIOL IBERN, xef i propietari del restaurant "Hisop" A mi no em fa res dir que ja ho fem normalment perquè és una forma també de fe veure a la gent que no som tant cars." Aquest menú especial, no inclou ni l'IVA ni les begudes, però destinarà, un euro dels 25, a l'ONCE i a la Fundació Espanyola del Cor. Si voleu taula, ja cal que correu, molts d'aquests restaurants tenen tots els dies reservats. Per conèixer la llista completa dels restaurants us podeu adreçar a aquesta pàgina web.

La setmana comença aquest dissabte i s’acaba el diumenge 28 de febrer. Alguns locals ja han omplert de reserves les seves taules durant aquests dies.

Ja fa 15 anys que la iniciativa de la Restaurant Week se celebra a Nova York, però també en ciutats com Rio de Janeiro, Amsterdam, Londres, Lisboa o Madrid.