Segons els Mossos, el detingut actuava sempre de la mateixa manera: accedia al domicili de les víctimes fent-se passar per un treballador de l’Ajuntament. Després, els deia que calia canviar l’aparell de teleassistència i els demanava la targeta o la llibreta d’estalvi -juntament amb el número PIN- per poder cobrar el nou dispositiu. Un cop disposava de la informació, els explicava que havia d’anar a fer una fotocòpia de les dades i que tornaria en pocs minuts. Les víctimes s’adonaven que havien estat estafades en comprovar que l’home no tornava.

Després de marxar del domicili, l’home presumptament treia diners del caixer més pròxim, generalment, reintegraments d’entre 300 i 500 euros. En tots els casos, el detingut havia escollit persones d’edat avançada o amb alguna discapacitat, molt vulnerables als enganys.

Antecedents per estafes similars

L’home -que ja és la presó- tenia antecedents per accions similars en altres ciutats de l’Estat.

Per evitar altres estafes, l’Ajuntament recorda que els treballadors del Servei de Teleasisstència s’acrediten sempre amb un carnet oficial, avisen telefònicament de la visita i, en cap cas, la cobren.