Tots aquests autobusos repassen 100 anys d'història. Especialment, aquest model de la Hispano Suiza que ens transporta fins al 1909. FRANCESC VIVES, conductor d'autobús "El comendament de l'avanç ha saltat al venir aquí i l'estem posant." MIGUEL GAMÓN, conductor d'autobús "Un vehicle com aquest suposa conduir una mica més que avui en dia, perquè avui tot va electrònicament." Desempolsar aquestes velles glòries ha fet aflorar molts records. ESTEVE PONSA, conductor d'autobús "Em fa retornar a quan era jove, quan tenia 25 anys." FELIPE ULZURRUN, passatger "Jo havia conegut aquest tipus d'autobusos, alguns d'ells. Et sents mes jovenil." MERCEDES GUERRERO, passatgera "Me ha gustado mucho. Me ha emocionado mucho ver este autobús que yo, de pequeña, cogía." JUDITH JIMÉNEZ, passatgera "Abans eren conductors, els meus pares, ara ja no. La meva mare va conduir el Chauson." Precisament el Chauson 59 va ser l'estrella de l'edició anterior i enguany n'ha agafat el relleu l'Aclo 410. MIGUEL LUQUE, conductor "És un vehicle restaurat, amb molta història. La gent que passa, la gent gran, veu aquest cotxe i s'emociona." Després d'haver estat aturat uns vint anys, als anys 80, l'Aclo 410 va tornar a veure la llum com l'emblemàtic ZooBus de Barcelona. Però la seva història es remunta al febrer de 1948, quan va començar a provar-se, i un mes més tard va entrar en funcionament, ja com la línia L, que anava de Pla de Palau a la plaça de Núñez de Arce. És el primer autobús de dos pisos que participa al ral·li i, per les seves dimensions, ha hagut de fer una ruta alternativa a partir de Palau-solità i Plegamans, fins a Caldes de Montbui, el punt d'arribada.

Els vehicles fan un recorregut que passa per Montcada i Reixac, La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-Solità i Plegamas. Està previst que arribin al destí del ral·li a les 13.30 h.

Entre els organitzadors hi ha Transports Metropolitans de Barcelona, l’empresa Sagalès i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos-ARCA.

Afectacions del trànsit

Per facilitar la sortida de la cursa a les 11h, la circulació dels carrers de Tarragona i Creu Coberta es desviarà per la Gran Via de les Corts Catalanes sentit sortida ciutat. El trànsit es mantindrà aturat fins que passi la caravana en els trams del lateral de la Gran Via, sentit entrada ciutat, i el de l’avinguda del Paral·lel en sentit cap a la plaça d’Espanya.

Els autobusos del Ral·li circularan pel carril bus durant el trajecte, excepte quan realitzin avançaments als autobusos de línia aturats a les parades.