El primer ple de Ciutat Vella no va ser fàcil per a Mercè Homs, amb un revés que evidencia la minoria del govern. L'oposició del PSC, Iniciativa i Unitat per Barcelona, amb majoria al districte, va tombar la proposta de revisar el Pla d'usos per aixecar la restricció de fer-hi nous hotels. NACHO CANO, conseller del PSC a Ciutat Vella "Una massificació extra comporta molèsties, falta de convivència i problemes als veïns i veïnes d'aquest territori. RUBÉN COSTA, conseller d'ICV-EUiA a Ciutat Vella "Estem parlant no tan sols de la concentració turística. Estem parlant de gent que arribarà al centre de Ciutat Vella en cotxe. Equilibri, en la vida convivencial i en l'espai públic." XAVIER ROMAN, conseller d'UxB a Ciutat Vella "Nosaltres temem que els poder fàctitcs de la ciutat pressionin el districte perquè es modifiqui el pla L'únic grup que no ha tancat la porta a la revisió del pla és el Partit Popular. ELISABETH JIMÉNEZ, consellera del PP a Ciutat Vella "Pensamos y creemos con mucho acierto que los planes de uso que se han llevado a cabo en este distrito han sido un rotundo fracaso". Malgrat perdre la votació, la majoria de PSC, Iniciativa i Unitat per Barcelona al districte no es tradueix a l'Ajuntament, que hi té l'última paraula. Per això el govern ja ha deixat clar que revisarà el Pla d'usos tan sí com no. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Nosaltres com a govern entrant també tenim l'obligació de poder tenir l'oportunitat de revisar tot això. Entre altres coses perquè la realitat mateixa, parlant amb els veïns i entitats ens constata que no acaba de rutllar". El plenari d'ahir també va deixar altres anuncis. La regidora va dir que les obres de la nova Escola Mediterrània començaran al gener. Tot i això, encara falta signar un conveni pel qual la Generalitat es comprometi a tornar els diners que l'Ajuntament avançarà per construir el centre, ara en barracons.

El primer plenari amb la convergent Mercè Homs al capdavant del districte de Ciutat Vella té noms i cognoms: Pla especial d’establiments de concurrència pública, més conegut com a Pla d’usos, i futur de la nova Escola Mediterrània.

El PSC, ICV-EUiA i UxB, 9 dels 17 regidors, van votar a favor de no fer més hotels al districte. Tot i guanyar la votació, el govern ja ha anunciat que modificarà el pla per permetre l’obertura de nous hotels al districte.

Sobre la construcció de l’Escola Mediterrània, Mercè Homs va dir que les obres començaran al gener. Tot i això, encara falta signar un conveni pel qual la Generalitat es comprometi a tornar els diners que l’Ajuntament avançarà per construir l’escola, ara en barracons.