Aquestes pedres del cimbori de la catedral s'han hagut de recol·locar una a una. El ferro que les uneix s'havia oxidat i provocava la caiguda de les peces. Per evitar-ho, s'ha optat per substituir el ferro per titani. A més, també s'hi ha col·locat un cablejat que provoca petites descàrregues elèctriques perquè les gavines no s'hi col·loquin. També se n'ha netejat tota la façana principal i se n'han restaurat els retaules i el cablejat de dintre. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La façana estava força deteriorada i el cimbori es movien les pedres i era fins i tot perillós. Avui s'han acabat les obres i ho celebrem." El projecte ha costat uns 10 milions d'euros. El 70% ha anat a càrrec de la catedral, i en el 30% restant hi han col·laborat l'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Cultura. JOSEP MARIA MARTÍ BONET, canonge conservador del a Catedral "Han sigut unes obres que han durat ben bé 12 anys. Quatre han estat d'estudi i la resta han estat entre bastides." Ara encara queden alguns canvis per fer com, per exemple, arreglar les goteres dels terrats i acabar la reforma del campanar. Tot i així, la feina grossa ja està feta.
Després de gairebé vuit anys entre bastides, finalment la catedral finalment presumeix de renovació. Ara per ara se n’han acabat les reformes més grans, és a dir, la restauració i neteja de la façana i la renovació de les pedres del cimbori. Tot i així encara queda pendent arreglar-ne els terrats i el campanar. La part que ha calgut reformar més a fons era la que s’havia construït fa una mica més d’un segle, és a dir, la més moderna. Curiosament, la part de la catedral construïda durant l’època medieval encara està en perfectes condicions.
El més complicat d’aquest procés de reforma del temple barceloní ha estat la base de la cúpula, el cimbori. Ha estat llarg i costós, perquè s’han hagut de recol·locar, una a una, totes les pedres perquè el ferro que les unia havia quedat rovellat i movia les peces. Ara s’ha substituït per un material més resistent, el titani.
L’altre gran maldecap d’aquestes obres han estat les gavines. Per fer front a la brutícia que deixaven a la façana del temple s’hi ha col·locat un cablejat elèctric per tal que no s’hi apropin. A dins del temple també s’hi han fet reformes. Concretament s’hi ha canviat tota la instal·lació elèctrica i se n’han restaurat els retaules.
Aquest projecte ha estat possible gràcies a l’aportació, sobretot, de la catedral. El canonge conservador del temple, Josep Maria Martí Bonet, assegura que l’aportació dels turistes a la catedral de Barcelona -en els horaris que cal pagar per visitar-lo- ha estat també molt important. També hi ha col·laborat l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Ministeri de Cultura.