A mitjan novembre arrencarà el procés participatiu que es farà a través de diferents canals. Un dels més importants serà Facebook, en què els joves podran fer propostes sobre quines necessitats volen que cobreixi el Carnet Jove. Fins i tot hi haurà tallers presencials a cadascuna de les demarcacions catalanes, organitzats en diferents franges d’edat. Per la directora general de Joventut, Marta Vilalta, hi ha molts perfils de joves i cadascun d’ells “ha de trobar en el Carnet Jove una eina que respongui a les seves necessitats”.
D’altra banda, la intenció de l’Agència Catalana de Joventut també és convertir el carnet en una porta d’entrada als diferents serveis que té la Generalitat, com programes de Garantia Juvenil, d’Erasmus i recursos d’orientació laboral i acadèmica, entre d’altres. Com a novetat, en el nou disseny del Carnet Jove s’inclouen les sigles EYCA (European Youth Card), amb la intenció de vincular-lo amb el carnet jove europeu.
El nou Carnet Jove té un protagonista, l’humorista Peyu, que a través d’un vídeo promocional vol difondre aquest canvi d’imatge.