La capital anglesa, Londres, ha estat objectiu dels terroristes en tres ocasions, però el primer i més letal, va ser el de Niça. L’onada de mortalitat va iniciar-se fa poc més d’un any, el juliol del 2016, en aquesta localitat francesa, quan un tunisià que hi residia va matar 85 persones i en va ferir més de 400 amb un camió aprofitant les aglomeracions de gent per la festa nacional.
Mesos més tard, el mètode es va repetir. A Berlin, el 19 de desembre, l’atacant, un altre tunisià, va matar 11 persones i en va ferir una cinquantena atropellant-les amb un camió, aquest cop en un mercat de Nadal. Al març d’aquest any, un home va envestir vianants al pont de Westminster de Londres i va apunyalar després un agent. Cinc morts i 40 ferits. Estocolm ho va viure a l’abril: un uzbek resident a Suècia va atropellar una multitud en un carrer de vianants del centre de la ciutat en què van morir cinc persones.
Vuit morts i 20 ferits és el balanç del segon atemptat a la capital britànica, al juny. En aquest cas, un cotxe va atropellar vianants al pont de Londres. Els tres ocupants del vehicle, mentre fugien, van apunyalar diverses persones a prop del mercat de Borough. I pocs dies després, de nou: una furgoneta va atropellar un grup de fidels musulmans prop de la mesquita de Finsbury Park, al nord de Londres. En aquest cas, però, el mòbil va ser el contrari: la islamofòbia. Va matar una persona i en va ferir una desena.
L’últim atemptat d’aquest tipus va ser a la localitat de Levallois-Perret, a prop de París, fa una setmana, el 9 d’agost. Un vehicle va atropellar una patrulla de policia. No hi va haver víctimes mortals, però sí sis ferits. Els agents eren part del dispositiu antiterrorista desplegat a França després dels atemptats, el 2015, al setmanari ‘Charlie Hebdo’ i a la sala Bataclan.