Durant les pròximes hores, l’anticicló es reforçarà entre la Gran Bretanya i els països nòrdics, i sobre els Balcans es gestarà una baixa. D’aquesta manera, l’aire fred del centre i nord d’Europa s’anirà canalitzant fins a arribar a casa nostra.

Serà entre dimarts a la nit i dimecres a la matinada, quan un petit front fred obrirà les portes a una notable baixada de la temperatura. Tal com mostra el gràfic, es preveu que sobre la vertical de Barcelona la temperatura a 1.500 metres d’altura baixi dels 11 ºC d’aquest dilluns als 0 ºC previstos durant la matinada de dijous. Així, en pocs dies, passarem de tenir uns valors sis graus per sobre de la mitjana a tenir una temperatura uns quatre graus inferiors als habituals per l’època, segons els últims models. Entre dimecres i divendres, doncs, baixarem per sota dels 10 ºC a la ciutat, i al migdia, els termòmetres es quedaran entorn dels 15 o 16 graus.

Si sou dels que ja us havíeu habituat als termòmetres d’aquests dies, no patiu. A partir del cap de setmana vinent, coincidint amb la diada de Sant Jordi, la temperatura es normalitzarà i, tot i que encara caldrà confirmar-ho, el temps serà força estable.