La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte definitiu per implantar unes escales mecàniques al passatge de la Mulassa, al barri del Carmel. La instal·lació permetrà connectar la plaça de la Font de la Mulassa amb el carrer del Doctor Bové i salvar un desnivell pronunciat de 14 metres.

Dos trams d’escales reversibles

Les escales es dividiran en dos trams i seran reversibles, de pujada i baixada. A més es reconstruirà l’escala per a vianants i es crearan espais d’estada amb mobiliari nou. També es soterrarà el cablejat aeri i es faran millores en l’espai enjardinat. Es preveu que les obres comencin aquest estiu i durin fins a la tardor del 2025. La intervenció forma part del Pla de barris i té un pressupost de dos milions d’euros.

Al districte d’Horta-Guinardó s’han comptabilitzat gairebé 800 trams d’escales no mecàniques repartits pels diferents barris. Tal com explica el seu regidor, Lluís Rabell, “naturalment no totes les podrem convertir en escales mecàniques, però tant com puguem ho farem, ja que hi ha zones amb una orografia molt complicada”.

Unes escales molt esperades

Els veïns d’aquesta zona, que queda entremig dels barris de la Font d’en Fargues i el Carmel, feia temps que esperaven l’execució d’aquest projecte, que s’havia anat endarrerint. L’Isaías García, de 88 anys, va ser un dels impulsors de la demanda d’aquestes escales l’any 2007. “Vaig anar a fer la petició a l’Ajuntament amb més de 300 firmes. La veritat és ja tenia ganes que les posessin”, afirma satisfet.

Segons Candi Galera, que viu al mateix passatge de la Mulassa, “hi ha molta gent gran que les necessita perquè la mobilitat és bastant complicada”. El projecte s’inclou dins el Pla de manteniment integral de la ciutat, que preveu diverses actuacions als barris de muntanya com la renovació de les escales mecàniques i dels ascensors que ja hi ha. A Horta-Guinardó també es preveu aprovar properament el projecte definitiu d’unes escales mecàniques al carrer de Llobet i Vall-llosera, a la Font d’en Fargues.