La plaça d’Orfila, a Sant Andreu, s’ha omplert de gom a gom per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. A través d’una coreografia conjunta, unes 500 persones d’una quinzena d’entitats i serveis de persones amb discapacitat i set escoles del districte de Sant Andreu han ballat sota el lema “Som diversitat”.

La cançó que s’ha ballat aquest any és una creació de l’entitat Dj’s pel canvi, que han treballat amb cançons de Txarango, The Tyets i Oques Grasses. Segons Adrián García, discjòquei que ha estat punxant la sessió, és una cançó “dinàmica i ballable perquè la gent s’ho passi bé”. Abans de la flaixmob, hi hagut dinamització amb taller de xapes i xocolatada.

Sumar forces envers la diversitat

L’activitat vol promoure valors de la diversitat, la inclusió i el respecte i estendre’ls a tota la ciutadania. És per això que des del districte de Sant Andreu s’ha volgut tenir la màxima participació d’escoles, instituts i entitats.

Segons la regidora de Sant Andreu i també regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, la diversitat també s’ha de veure reflectida a l’espai. “La discapacitat ha de ser una mira transversal a totes les àrees de l’Ajuntament i quan pensem en l’urbanisme hem de tenir aquest enfocament, també en esport, educació…”, ha afegit Marta Villanueva.

10 anys de la primera flaixmob

Aquest projecte va néixer el 2014 fruit del treball conjunt de les entitats que formen part de la Taula d’entitats de persones amb discapacitat de Sant Andreu. Aquest organisme es reuneix cada mes per treballar i promoure la inclusió social de les persones amb diversitat funcional i amb trastorns de salut mental.

Les coreografies s’han replicat a altres districtes: Sarrià – Sant Gervasi, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Eixample, les Corts, Gràcia i Nou Barris.

Comparteix a: