salmonel·losi truita patates

(Agències) 29 persones han resultat afectades per salmonel·losi després de menjar truita de patates en un local de restauració de Barcelona, segons ha explicat l’Agència de Salut Pública de la capital catalana (ASPB). El brot es va detectar aquest dimarts i la truita es va servir dissabte, tres dies abans. Inicialment, es van detectar 22 afectats, però aquest divendres la xifra ha augmentat a 29. D’aquests, 4 van requerir atenció hospitalària de més de 24 hores.

El Servei de Control Alimentari i Intervencions de l’ASPB va informar els responsables del local el mateix dia de la detecció del brot que no fessin servir els ous i que canviessin de marca. En paral·lel s’ha fet una inspecció al local i s’han recollit mostres que s’analitzaran al laboratori de l’ASPB.

El Servei de Vigilància Epidemiològica de l’ASPB està fent la identificació i seguiment de casos i està informant sobre les mesures de control que cal tenir en compte per evitar la transmissió de la malaltia, entre altres accions.

Una infecció intestinal que causa gastroenteritis

L’ASPB indica que la salmonel·losi és una infecció intestinal produïda per la bactèria salmonel·la que acostuma a causar gastroenteritis. Els símptomes més freqüents de la salmonel·losi són dolor abdominal, febre, mal de cap, nàusees i vòmits. Aquests símptomes solen ser lleus i apareixen entre un i tres dies després de la infecció. Acostumen a durar entre quatre i set dies i a desaparèixer sense cap tractament. De vegades, però, la diarrea pot ser greu i es requereix l’hospitalització del pacient. Les persones més vulnerables són els infants, les persones grans i aquelles que pateixen malalties cròniques.