JOANA ORTEGA, diputada UDC "Unió Democràtica de Catalunya mostra la seva sorpresa davant les informacions aparegudes als mitjans de comunicació. Primer, perquè no hem rebut ni cap requeriment ni cap notificació al respecte, però, com no pot ser de cap altra manera, la UDC es posa a la disposició de la fiscalia per atendre i per aclarir qualsevol dubte dels fets que sembla ser que s'estan investigant".

Segons aquestes informacions, la fiscalia de Barcelona estaria investigant la formació  per suposats pagaments irregulars de despeses. Posa el focus, principalment, en l’organització de congressos, a través de la Fundació Catalunya i Territori i tres empreses més relacionades amb el partit democristià.  El total dels pagaments podria ascendir fins a un milió deuros.  Un dels proveïdors, en la seva declaració va apuntar que el diputat de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, va donar-li instruccions de com cobrar les factures mitjançant la fundació i la xarxa dempreses.

Unió Democràtica assegura que no ha rebut cap notificació de la fiscalia  i mostra la seva disposició “per atendre qualsevol aclariment per investigar els fets”.