laura borras judici

(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert judici oral a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per suposats contractes irregulars quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La interlocutòria d’obertura de judici va dirigida contra Borràs, un amic seu informàtic, Isaías H., i un altre professional, pels delictes de prevaricació i falsedat documental, de què els acusa la fiscalia.

Li demanen sis anys de presó i 21 d’inhabilitació

Un cop dictada aquesta resolució el tràmit següent és traslladar-la a les defenses perquè presentin els seus escrits en 10 dies i, un cop rebuda tota la documentació, es fixarà la data del judici. La fiscalia demana sis anys de presó i 21 d’inhabilitació per a Borràs.

El magistrat admet en la seva resolució que hi ha diferències entre el seu escrit de conclusió de la investigació i l’escrit d’acusació del fiscal, però veu aquesta “diferència tècnica” com a “irrellevant”, ja que passa de quatre delictes a dos i de quatre processats a tres, però manté els mateixos fets. La interlocutòria no s’hi pot recórrer en contra, però encara hi ha pendent de resoldre algun recurs previ.