participacio districtes eleccions municipals 2023 barcelona

Trias per Barcelona exigeix al govern municipal accions per garantir refugis climàtics a Nou Barris aquest estiu. Les regidores responsables de l’àmbit de Benestar Social del grup Trias per Barcelona, Neus Munté i Titon Lailla, han denunciat la “manca d’interès del govern municipal i del govern del districte en la creació d’una xarxa de refugis climàtics que respongui a les necessitats del veïnat, especialment el més vulnerables, durant els mesos més calorosos”.

La portaveu adjunta del grup, Neus Munté, ha destacat que Nou Barris es troba entre els darrers districtes de la ciutat pel que fa a la ràtio de refugis climàtics, “amb només un refugi per cada 7.900 habitants”. A més, ha assenyalat que el barri de Verdum no disposa de cap refugi climàtic, una situació que, afirma, es repeteix a dos altres barris del districte: Vallbona i Can Peguera.

Titon Lailla, regidora adscrita al districte de Nou Barris, ha afegit que altres zones de la ciutat amb menys densitat de població que aquests tres barris sí que disposen de refugis climàtics per aquest estiu. “Demanem el mateix que ja vam reclamar l’estiu passat, que el govern executi el pla d’acció climàtica 2030, que estipula que tots els veïns de la ciutat tinguin accés a un refugi climàtic a menys de cinc minuts caminant des de casa seva”, ha declarat Lailla.