XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "És bonic que es faci com una gran festa, que la gent vagi a votar, i que hi hagi un cert entusiasme que es veu". JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "En aquestes eleccions hi ha un plus, diguem-ne, perquè hi ha un tema que mai no s'havia plantejat amb la força que en aquest moment té que és tot el tema del sobiranisme, etc." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "És el moment de la unitat, de la unitat en democràcia, en llibertat, que és la jornada electoral, la jornada de votacions, i per tant, jo cridaria a la màxima participació." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "La situació és excepcional, i per tant, la participació també ha de ser excepcional, arribem a aquestes eleccions amb una situació social molt greu, sense precedents." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat) "El poble de Catalunya pot decidir com mai abans el seu futur, i el que vulgui ser Catalunya serà possible només i exclusivament amb els vots dels catalans i les catalanes."

Xavier Trias ha acudit a les 10.30 h a l’Escola Augusta acompanyat de la seva dona i la seva sogra. També ha coincidit amb una neboda, que presidia una de les meses del col·legi. En sortir, l’alcalde ha convidat els barcelonins a participar “amb civisme i respecte” en aquesta gran festa de la democràcia. “Per a Catalunya és un dia històric, hi ha una discussió important que marcarà el nostre futur i és bonic que es faci amb aquest entusiasme”, ha dit.

A la mateixa hora, el president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí Grau, ha votat a l’Escola Sant Ignasi de Loyola. Martí també ha reconegut que en aquestes eleccions “hi ha un plus” en la importància de la participació, perquè el debat sobiranista s’ha plantejat amb més força que mai.

El president del Grup Municipal del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, ha votat una mica abans a l’Escola Pau Romeva, de les Corts. Fernández ha fet una crida a la participació de tothom en les eleccions d’avui. Segons el líder del PP, “és el moment de la unitat, de la unitat en democràcia, en llibertat, que és la jornada electoral”.

Ricard Gomà, president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, ha votat a les 10 a l’Institut Margall. El líder d’Iniciativa ha dit que aquestes eleccions són excepcionals, no només pel debat sobiranista sinó també per la crisi econòmica que converteix en víctimes els col·lectius socials menys afavorits. Per això ha convidat tothom a omplir les urnes de vots.

Per acabar, el president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha votat a les 11 a l’Escola La Concepció. També ha valorat les eleccions d’avui com a especialment significatives perquè “el poble de Catalunya pot decidir com mai abans el seu futur”.