L’Ajuntament de Barcelona té a punt el dispositiu per a les eleccions al Parlament d’aquest diumenge. Segons el cens definitiu, un total de 1.136.158 barcelonins amb dret a vot estan cridats a les urnes, que s’ubicaran als 264 col·legis electorals repartits pels 10 districtes i a les 1.243 taules de votació.

En total, hi ha 1,657 urnes i s’han instal·lat 275 cabines per garantir el secret de vot. També s’han imprès prop de 26 milions de paperetes, corresponents a les 16 candidatures que concorren als comicis. L’Ajuntament ha distribuït 78 maletes braille per garantir el vot secret als invidents. Agents de la Guàrdia Urbana s’encarregaran de garantir l’obertura dels col·legis electorals i de repartir la documentació a les meses.

Dispositiu d’atenció ciutadana

Per tal de resoldre els dubtes, les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) que hi ha als districtes obriran de les nou del matí a les vuit del vespre. El 010 funcionarà durant les 24 hores i la informació es podrà consultar al web de l’Ajuntament o a través de les xarxes socials Twitter i Facebook.

Un cop passades les eleccions, els serveis municipals de neteja passaran a recollir les paperetes de vot sobrants, que s’enviaran a les plantes de reciclatge.