Tota la informació de la jornada electoral arriba al Centre de Processament de Dades, ubicat per tercer any al Parlament i on aquest matí s'ultimaven els preparatius. Des d'aquí es recolliran, es tractaran i es difondran les dades de participació i el recompte provisional de resultats. Aquest any els cens electoral és de prop de 5 milions i mig de persones que poden votar en 2.718 col·legis electorals. 6.000 meses transmetran les dades a través de PDA i per primera vegada, els resultats es podran seguir en temps real a través dels telèfons intel·ligents. JOANA ORTEGA, vicepresidenta de la Generalitat "Això agilitza el procés i augmenta la fiabilitat. Hem intentat posar les màximes eines per l'escrutini i els resultats. Sens dubte facilitarà el seguiment dels ciutadans poguir ser el més util i ràpid." Aquí també es registren els vots per correu. Enguany s'han demanat més de 66.000 sol·licituds, un 45% més de les que es van rebre en els comicis de 2010. JOANA ORTEGA, vicepresidenta de la Generalitat "Són indicadors que apunten que la participació sigui més alta. 23.10 Confiem que cap a les 1.15, 10.30 s'hagi acabat el gruix del recompte amb el 90% escrutat...." També s'hauran de sumar els vots dels electors que viuen als Estats Units, que disposen aquest any de més temps per votar. La Junta Electoral Central ha prorrogat fins avui el termini pels problemes registrats arran de l'huracà Sandy. I gairebé tot a punt també a l'exterior del Parlament, amb sets de ràdio i televisió perquè els mitjans de comunicació puguin retransmetre la informació.

El dispositiu electoral està format per 2.718 col·legis i 8.130 meses electorals. D’aquestes, més de 6.000 transmetran les dades al Centre de Processament, ubicat al Parlament de Catalunya, a través de PDA.

L’aplicació mòbil oficial per seguir la jornada i l’escrutini està disponible per a telèfons amb sistema operatiu Android i per iPhone. A més, els resultats es podran seguir també per la xarxa, al web www.parlament2012.cat.

El cens electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya convocades per al diumenge 25 de novembre és de 5.413.769 persones, de les quals 156.517 són residents a l’estranger. Pel que fa al vot per correu, s’han registrat un total de 66.292 sol·licituds, una xifra que representa un 45,5% més de les que es van rebre en els comicis de 2010 i que van ser 45.530. Segons la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, les sol·licituds són un indicador que la particació serà, en aquests comicis, elevada.