Titon Lailla presidenta districte Sarrià-Sant Gervasi
Foto: Junts

Titon Lailla, regidora del grup de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona, ha estat nomenada aquest dilluns presidenta del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Lailla ha pres el relleu després de la renúncia de l’exalcalde Xavier Trias, que ha estat substituït pel fins ara president del districte, Jordi Martí Galbis, com a líder de Junts al consistori. La nova presidenta ha assegurat que el diàleg amb els grups polítics i el teixit d’entitats i associacions dels barris del districte serà l’eix de la seva acció al capdavant del consell.

Durant la tarda del seu nomenament s’ha celebrat una sessió extraordinària del consell plenari del districte per sotmetre a votació l’elecció de la nova presidenta del districte. Lailla ha rebut els vots a favor dels consellers municipals de Junts, el PSC, BComú i ERC, i l’abstenció del PP. En confirmar-se el resultat, la nova presidenta ha afirmat que entoma “el compromís amb responsabilitat i humilitat”, i ha afegit que “Jordi Martí Gabis, el meu predecessor, ha deixat el llistó molt alt, espero estar a l’altura”.

Sarrià – Sant Gervasi, el feu de Junts

Com a resultat de les eleccions del maig del 2023, i gràcies a l’acord de cartipàs amb la resta de grups, Junts ostenta la presidència dels districtes de l’Eixample, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi. En aquest últim districte, la candidatura de Trias per Barcelona va fer el millor resultat, amb el 40 % dels vots. El Consell Municipal del districte està format per 19 consellers, dels quals 10 —majoria absoluta— corresponen al grup de Junts.