(ACN/Redacció) Vols saber què han votat a la teva mesa o col·legi electoral aquest 12 de maig? Ja es coneixen els resultats de les eleccions a Catalunya 2024 per seccions censals i els pots consultar en aquesta mateixa pàgina. En el conjunt del país, el PSC ha estat el partit més votat a la majoria de meses: ha guanyat en 5.390 de les 8.940 meses. Junts+ ha guanyat en 3.281 taules, molt lluny del tercer partit, el PP, que s’ha fet amb la victòria en 127 meses.

Així, els socialistes han guanyat en el 60 % de les meses; els de Puigdemont, en el 36 %, i els populars, en l’1,4 % (la gran majoria a Sarrià – Sant Gervasi). En canvi, ERC només s’ha fet amb la primera posició en 118 meses, de les quals només una a Barcelona. A banda, Aliança Catalana, amb Sílvia Orriols al capdavant, s’ha imposat aquest 12 de maig en 16 meses, totes a la comarca del Ripollès.

Consulta en el gràfic superior els resultats de les eleccions a Catalunya 2024 per seccions censals. També pots veure els resultats per barris.

Resultats de les eleccions a Catalunya 2024 per seccions censals

En aquestes eleccions hi ha hagut 5.117 seccions censals, un centenar més que en els darrers comicis. L’anàlisi per seccions censals també dona guanyador el PSC (2.987), al davant de Junts+ (1.984), a molta distància del PP (72) i ERC (64). També s’apunten la victòria en seccions censals Aliança Catalana (nou) i Vox (una, fora del nucli urbà de Vila-seca).

Cap secció censal per a la CUP i Comuns Sumar

Ara bé, ni la CUP ni Comuns Sumar van guanyar en cap secció.