FELIP PUIG, conseller d'Interior: "És el final d'una etapa en la qual cadascú pot manifestar el que vulgui, però les institucions tenen un deure més important, que és projectar el sistema de valors que ens ha de permetre garantir la convivència, la qualitat, el turisme que tendeixi a l'excel·lència i no pas aquesta visualització permanent de la gracieta al voltant de valors que no configuren un sistema de valors i una cultura que ens permetin sentir-nos orgullosos."

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha afirmat que la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de retirar pins que promovien activitats incíviques, és el final d’una etapa de permissivitat a Barcelona.

L’Ajuntament ha obert un expedient informatiu per la venda a la llibreria del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) d’uns pins en què es veien imatges de prostitució, venda il·legal o violència policial. El consistori ha paralitzat la venda d’aquest article en considerar que “no és la imatge que s’ha de projectar de la ciutat des d’un equipament municipal”.

Segons Felip Puig, la retirada dels pins és el símbol d’un final de cicle. A Barcelona, ha dit el conseller d’Interior, hi ha hagut permissivitat amb la ruptura de valors, la transgressió i el foment de l’incivisme. Això ha fet que, segons Felip Puig, la ciutat es converteixi en capital del turisme nudista, el grafit o el “top manta” permès. Actituds que el conseller d’Interior considera que desapareixeran gràcies a la política en matèria de seguretat de Xavier Trias.