L’Ajuntament ha donat el primer pas per a la transformació del barri de la Marina del Prat Vermell amb l’aprovació del projecte de reparcel·lació del sector 6, que permetrà edificar 424 habitatges de protecció oficial i un nou equipament. La zona es divideix en tres illes, on s’hi construiran quatre promocions d’habitatge públic i quatre d’habitatge lliure. La previsió és que a finals del mandat s’iniciïn els tràmits per començar a construir els blocs.

El Pla de millora urbana d’aquesta àrea preveu aixecar un total de 893 habitatges, dividits en vuit promocions (424 de protegits i 469 de lliures). També s’hi sumarà un equipament cultural i es mantindran dues edificacions on actualment hi ha activitats econòmiques.

Una superfície d’uns 42.000 metres quadrats

El sector 6 està delimitat pels carrers d’Acer, Plom, Metal·lúrgia i Motors, i té una superfície total de 42.498 m². D’aquests, gairebé 40.000 m² es destinaran a habitatge protegit. Concretament l’àrea es divideix en una illa superior, situada al carrer del Plom; una illa central, i una illa inferior ubicada al carrer dels Motors. A la part superior hi ha l’illa de major superfície, que inclou un edifici d’activitat econòmica i acollirà les promocions d’habitatge lliure. A l’illa central s’hi construirà l’equipament, una àrea verda i 270 habitatges de protecció oficial.

A banda dels habitatges, es crearà una plaça davant l’equipament cultural com a punt de trobada. Aquest espai donarà també continuïtat a l’eix que travessa en diagonal el barri i connecta amb Montjuïc, la plaça del Nou i el futur parc.

El govern consensua una proposta per flexibilitzar la reserva del 30 %

Durant l’acte de presentació del projecte l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que a partir del setembre vol iniciar converses amb altres grups municipals “disposats a flexibilitzar” la reserva del 30 % per a habitatge protegit a Barcelona. Un tema que el govern considera urgent per promoure la construcció d’habitatge a la ciutat.

L’alcalde ha assenyalat que Junts i ERC són els grups més disposats per consensuar una proposta. Collboni ha explicat que en aquest darrer trimestre de l’any començarà a “posar fil a l’agulla” amb la idea d’iniciar la tramitació d’una proposta, abans no s’acabi l’any, que “desbloquegi la construcció d’habitatge lliure”.