Un vídeo de Jaume Collboni circulant en bicicleta per la ciutat ha aixecat polseguera a les xarxes socials les darreres hores. Aquest dilluns es va commemorar el Dia Mundial de la Bicicleta i l’alcalde va penjar unes imatges a X, en què se’l veu acompanyat pel regidor d’Esports, David Escudé. Amb dues bicis del Bicing, fan un recorregut des de la platja i fins a l’Ajuntament. En un moment del vídeo, tots dos passen amb pel carrer d’Avinyó. Es tracta d’un tram on l’Ajuntament ha prohibit anar amb bici o patinet: els conductors estan obligats a baixar del vehicle i continuar a peu.

Crítiques d’entitats ciclistes i veïnals

Les imatges han generat crítiques d’entitats com, per exemple, l’AV Barri Gòtic, que es mostra contrària a la prohibició de les bicis en aquest tram.

També des de Barnabici, en una publicació a X, han assegurat que el vídeo de Collboni demostra “la incongruència de la norma”.

L’Ajuntament tenia previst retirar la prohibició del carrer d’Avinyó

La senyalització, que ja s’havia provat durant els mesos d’estiu a la ciutat, es va instal·lar el mes de gener en 25 carrers del districte de Ciutat Vella. L’objectiu de la mesura, que forma part del Pla endreça, és reduir els conflictes de convivència entre els vianants i els conductors d’aquests vehicles. Ara bé, en ser preguntada sobre la polèmica, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, ha explicat que l’Ajuntament fa temps que va elaborar un pla per poder retirar alguns d’aquests senyals que obliguen a baixar de la bici o del patinet “perquè no tenia sentit mantenir-les”.

Segons ha dit Bonet, el carrer d’Avinyó és un d’aquests casos on “s’havia de treure el senyal, però no s’ha tret encara”. No obstant, la primera tinenta d’alcaldia ha afegit que, “per molt que l’alcalde conegui el pla, qualsevol persona està obligada a seguir els senyals que estan instal·lats”.