escut façana ajuntament

(ACN) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, nomenarà Pedro Aguilera comissionat de Participació Ciutadana. Aguilera, llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, serà l’encarregat de “potenciar i promocionar els processos participatius i estar en contacte directe amb el ric teixit associatiu de la ciutat”. Amb el nomenament, l’Ajuntament de Barcelona vol donar un impuls als canals de participació del consistori i afavorir la incidència de la ciutadania en les polítiques públiques i el funcionament dels serveis públics.

Adscrit a la Regidoria del Pla de Barris

L’Ajuntament ho ha comunicat l’endemà d’anunciar que recorrerà contra la sentència que anul·la parcialment el reglament de participació ciutadana. El nou comissionat estarà adscrit a la Regidoria de Pla de Barris, Promoció de les Persones Grans i Educació, que encapçala el regidor Lluís Rabell i de la qual depèn l’àmbit de Participació Ciutadana.

A més, Aguilera reforçarà la tasca de la regidoria en el procés de confecció dels pressupostos participatius o el dia a dia d’òrgans participatius com ara el Consell de Ciutat, el Consell de les Dones o el Consell Municipal del Poble Gitano, entre d’altres.

Altres canvis en el govern municipal

L’alcalde ha signat també un decret mitjançant el qual la Regidoria de Cultura i Indústries Creatives i l’Institut Municipal de Cultura (ICUB) passen a estar adscrits a l’àrea d’Alcaldia. Amb l’adscripció a Alcaldia, l’actual Àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida passa a denominar-se Àrea de Drets Socials, Educació i Cicles de Vida.