(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat aquest dimecres que no serà la seu de la Copa Amèrica el 2026 i els grups municipals ja han reaccionat a l’anunci. Jordi Castellana, d’ERC, ha explicat que per tenir una opinió sobre si la Copa Amèrica ha estat positiva per a la ciutat fan falta xifres sobre l’impacte que ha tingut. Fins ara, ha assegurat que hi ha hagut “molta frivolitat” i valoracions d’acord amb les “sensacions”, per això ha demanat dades clares sobre tot l’esdeveniment.

Per la seva banda, Damià Calvet, de Junts, ha apuntat que sembla “el món al revés”, ja que l’esdeveniment va aterrar a Barcelona amb Ada Colau d’alcaldessa i marxa amb Collboni com a batlle: “Just al contrari del que pregonen als seus programes”. En tot cas, Calvet ha reclamat una auditoria sobre la despesa pública, incloent-hi la de la regata cultural.

També ha reclamat l’auditoria Janet Sanz, del Grup Municipal de BComú. Ha valorat que no acaba de quedar clar si la Copa Amèrica no es tornarà a fer a Barcelona perquè l’Ajuntament no vol o perquè els qui no ho volen són els organitzadors. En tot cas, ha demanat a l’alcalde un balanç “realista” sobre l’esdeveniment i ha dit que l’auditoria ha d’explicar perquè s’ha incrementat, segons ha afirmat, l’aportació de diner públic per part d’Ajuntament, Generalitat i Estat “en 30 milions”.

Sirera aposta per repetir i vol uns Jocs Olímpics

El líder del PP, Daniel Sirera ha acusat Collboni de “no fer la seva feina” i ha afirmat que el consistori “no s’ha pres prou seriosament” què significava aquest fet per a la ciutat. Sirera ha assegurat que l’alcalde “no ha fet res” perquè la Copa es quedi a la capital catalana i s’ha limitat a “posar-se de perfil”.

Finalment, el regidor de Vox De Oro-Pulido ha lamentat que amb la marxa de la Copa Amèrica “se surten amb la seva els del ‘no a tot'”. Ha afegit que Collboni demostra “ser un digne successor” de Colau i ha defensat que, tot i que no veu complertes les expectatives de turistes, sí que ha servit per “normalitzar” la imatge de la ciutat.