La transformació del Campus Diagonal-Besòs de la UPC continua fent passos endavant. La primera, la inauguració del parc, una zona verda de 20.000 metres quadrats que uneix la Mina amb el port i la platja del Fòrum, i que posa fi a la frontera urbanística entre els dos municipis veïns, Barcelona i Sant Adrià. La segona, que s’ha col·locat la primera pedra de l’edifici per a pimes, empreses emergents i cotreball.
Dos anys després de colocar-ne la primera pedra, el parc del campus ja és una realitat. Aquest dimecres representants de la UPC, els ajuntaments i la Generalitat s’hi han passejat per inaugurar l’espai. Un dia després, aquest dijous s’obrirà a la ciutadania perquè sigui un espai compartit entre estudiants, emprenedors i veïns.
El pressupost del projecte ha estat d’uns 3,6 milions d’euros i inclou un parc infantil i una pista de futbol i bàsquet per a la comunitat universitària i els veïns.
Colau diu que el campus és “una ciutat universitària de primer nivell”
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que les inversions en el campus consoliden la zona com “una ciutat universitària de primer nivell”.
La batllessa ha remarcat que actualment hi ha 3.000 estudiants, però que està previst que 15.000 persones s’integrin al campus, entre universitaris, docents, investigadors i emprenedors, quan arribi a ple rendiment.
De la seva banda, la segona tinenta d’alcaldia i presidenta del Consorci del Campus Diagonal-Besòs, Janet Sanz, ha dit que el “Besòs importa”, tot i que fins ara ha estat un entorn metropolità oblidat. Per això, aquest projecte transforma un indret inhòspit en un campus motor de la transformació econòmica i la ciència.
L’edifi E, per a pimes, empreses emergents i espais de cotreball
També s’ha donat el tret de sortida a la construcció del futur edifici E, amb la simbòlica col·locació de la primera pedra. Es tracta d’una parcel·la de 7.000 metres quadrats que es destinarà a l’activitat econòmica amb la ubicació de pimes i empreses emergents sorgides del campus o que treballin, prioritàriament, en les mateixes àrees de recerca.
La idea és que sigui un espai de cotreball on es puguin instal·lar emprenedors i altres professionals perquè puguin treballar en xarxa i de forma multidisciplinària. Tindrà capacitat per a 700 persones i s’hi invertiran 16 milions d’euros.