operacio gabia puigdemont

(Agències) Els Mossos d’Esquadra han activat el dispositiu Gàbia a tot Catalunya per intentar localitzar i detenir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, a qui s’ha perdut de vista després d’intervenir en un acte multitudinari al passeig de Lluís Companys de Barcelona.

La Comissaria Superior dels Mossos d’Esquadra ha activat controls a l’aeroport, i també a les carreteres i autopistes per localitzar-lo, tant a Barcelona i les seves regions metropolitanes, com a la frontera de la Jonquera a l’AP-7 i al Pertús, a la N-II, cosa que provoca llargues cues en multitud de vies. Miren l’interior de cotxes, furgonetes i camions amb matrícula espanyola i, fins i tot, obren el maleter, mentre que als de matrícula estrangera els deixen passar més ràpid, segons ha comprovat l’ACN.

Foto: @JoanSole_

Congestions i controls policials

Aquests controls s’han traduït ràpidament en congestions a la xarxa viària catalana i també a Barcelona. A les dues rondes s’han ocasionat retencions. A la de Dalt s’han concentrat sobretot entre Sant Gervasi i Esplugues en sentit Llobregat i entre la Vall d’Hebron i el nus de la Trinitat en sentit Besòs per regulació de trànsit. En el cas de la ronda Litoral de Barcelona, la congestió s’ha localitzat entre la Barceloneta i la Zona Franca en sentit Llobregat i entre la rambla de Prim i Bon Pastor en sentit Besòs per regulació de trànsit.

L’avinguda Meridiana, bloquejada

A més, s’ha bloquejat la Meridiana a l’altura de la Trinitat Vella, a prop del pont de Sarajevo. Una via de sortida cap a la C-58 i la C-33, en sentit França. Els controls han sorprès i desesperat els conductors.

Dispositiu a la Ciutat de la Justícia

Paral·lelament, a la Ciutat de la Justícia de Barcelona també s’ha muntat un dispositiu de seguretat per si Puigdemont fos detingut a la capital catalana i hagués de ser traslladat al jutjat de guàrdia corresponent abans de comunicar-ho al Tribunal Suprem.

Per evitar aldarulls de possibles manifestants independentistes, les dues entrades del complex judicial estan envoltades de tanques de seguretat i vigilades per antiavalots dels Mossos d’Esquadra. A l’edifici pràcticament no hi ha activitat judicial, perquè el mes d’agost és inhàbil i només es tramiten les causes urgents. No obstant això, hi ha més presència de l’habitual de mossos d’esquadra uniformats i de paisà.