comissaria Guàrdia Urbana a Sarrià

Les obres de la futura comissaria de la Guàrdia Urbana de Sarrià – Sant Gervasi començaran després de l’estiu. Així ho ha anunciat la regidora del districte, Maria Eugènia Gay, al consell plenari d’aquesta setmana. Fins ara se sabia que havia d’estar construïda el 2026 però no quan s’iniciarien les obres. Gay va explicar que l‘aprovació recent del pressupost municipal del 2024 permet tirar endavant grans transformacions urbanes dels barris, com ara la reurbanització del carrer de Balmes, entre plaça Molina i General Mitre, i també la construcció de la nova comissaria.

El nou edifici alliberarà espai a Can Ponsic

La construcció del nou equipament farà que la Guàrdia Urbana de Sarrià – Sant Gervasi es traslladi finalment de Can Ponsic a la parcel·la de l’avinguda de J. V. Foix amb la ronda de Dalt, quan s’acabi l’edifici l’any 2026. Això alliberarà una part de l’edifici que la Guàrdia Urbana i l’Escola Municipal de Música comparteixen des del 1992.

D’aquí a dos anys, l’escola passarà a ocupar tot l’immoble i es complirà la voluntat de Josep Maria Ponsic, que va llegar l’edifici a l’Ajuntament amb la condició que fos un espai destinat a un conservatori de música. La decisió del trasllat ja l’havien acordat tots els partits polítics del districte l’any 2019, però han hagut de passar més de cinc anys perquè comenci a fer-se realitat.

La Comissaria de la Guàrdia Urbana de Sarrià – Sant Gervasi es troba a Can Ponsic des del 1986.