Tot i que el nom d'Antoni Fogué havia sonat amb força a les travesses, finalment serà Núria Parlón qui assumirà l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet. La decisió l'ha pres per unanimitat el grup municipal socialista, que veu en la nova alcaldessa el relleu que necessita la ciutat després de l'escàndol generat pel cas Pretòria. Parlón, de 35 anys i doctora en Teoria Política, va entrar al consistori l'any 2002 com a funcionària, i fins ara ha estat tinenta d'alcalde de Participació Ciutadana. Enmig d'una gran expectació mediàtica, la futura alcaldessa ha fet una primera declaració d'intencions. Núria Parlón ha rebut també el suport de Manuela de Madre, exalcaldessa del municipi. Demà els grups municipals es reuniran per concretar quin dia de la setmana que ve es celebrarà el ple extraordinari on es votarà el nomenament de Parlón. La nova alcaldessa viu a Santa Coloma, i des del 2008 forma part de l'executiva del PSC, on se la considera un valor en alça.

Núria Parlón té 35 anys, és llicenciada en Ciències Polítiques i doctora en Teoria Política. És funcionària de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet des del 2002. Militant i membre de l’executiva del PSC, el 2007 va anar a la llista de les municipals i el 2008 va ser número tres de la llista dels socialistes catalans per a les eleccions europees.

El primer secretari del PSC, José Montilla, i l’agrupació local han coincidit en fer una aposta per la renovació del govern municipal posant-hi Parlón al capdavant. El relleu es farà efectiu la setmana vinent, tres setmanes després del registre de la Guàrdia Civil a l’Ajuntament de Santa Coloma i de l’esclat del cas Pretòria.