Foto: Congrés dels Diputats

(ACN) La cap de llista del PSC a les eleccions del 23-J, Meritxell Batet, ha renunciat aquest dimecres a l’acta de diputada al Congrés i ha anunciat que deixa “la primera línia política”. Batet ha explicat la decisió en un missatge a les xarxes socials, en què diu que ha valorat que “és el millor moment per deixar la política activa, marxo amb l’orgull d’haver servit un projecte col·lectiu que busca, per sobre de tot, millorar la vida de les persones i transformar la societat”, ha afegit.

20 anys com a diputada

Així doncs, Batet no exercirà com a diputada socialista aquesta legislatura després que l’anterior fos la presidenta de la cambra baixa. La socialista deixa el Congrés després de gairebé 20 anys sent diputada. Va arribar a la cambra baixa el 2004 formant part de la llista del PSC encapçalada per José Montilla i, des del 2016, ha estat la cap de llista dels socialistes catalans en quatre ocasions consecutives.

En el missatge de comiat, la socialista diu que s’ha entregat “en cos i ànima” al projecte polític que representa el PSOE i que el “continuarà servint allà on vagi”. “Estic convençuda que hi haurà un nou govern de progrés liderat per Pedro Sánchez”, ha confiat.

Presidenta del Congrés i ministra de Política Territorial

Batet ha estat la presidenta del Congrés des del 21 de maig del 2019 fins a la constitució de les noves Corts aquest 17 d’agost. La socialista va ser elegida després de les eleccions del 28 d’abril del 2019 i va ser reelegida després de la repetició electoral del 10 de novembre. La catalana ha deixat pas a la socialista balear i expresidenta de la comunitat Francina Armengol al capdavant de la institució.

Ángel Ayala entrarà a la cambra baixa amb el número 20

Amb la renúncia de Batet, correrà la llista per Barcelona i previsiblement entrarà a la cambra baixa el número 20, Ángel Ayala. A la candidatura del PSC per Barcelona, després de Batet com a número dos es va situar el president del partit i ministre de Cultura en funcions, Miquel Iceta, i la ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez, va ser número tres.